Na negen maanden afscheid nemen van GezondNU

Kiezen en loslaten

Vorige week was het volle maan. Ik ben altijd al onder de indruk geweest van de zon, de sterren en de maan. Het heelal, oneindig groot. Zou er nog ergens anders leven zijn dan alleen hier op aarde? De volle maan van vorige week stond in het teken van kiezen en loslaten. Ik keek terug naar alles waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest.

Een jaar van herstel en groei, van stappen zetten en stil staan. De laatste maanden heb ik veel stappen gezet. Ik had eindelijk weer wat energie en strooide daar vrolijk mee rond. Het werd steeds helderder wat ik wilde en hoe ik dat vorm ging geven. Maar nu ben ik op een punt gekomen dat ik moet gaan kiezen want het wordt duidelijk dat, hoe graag ik het ook zou willen, ik niet alles kan blijven doen. Ik ben weer op een punt dat leuke dingen niet meer als leuk aanvoelen. Dat ik moe ben, gespannen en ook zenuwachtig.

Omarmen en accepteren

Waar ik in oktober “alleen” maar een afspraak met de dermatoloog had (waarvan ik zelf al wist dat ze een plekje zou vinden dat niet echt kwaad kon maar toch weggehaald moest worden). Is november weer een spannende maand met een mammografie, longtesten en afspraken met diverse specialisten. Hoe erg ik ook mijn best doe om dit deel van mijn leven te omarmen en te accepteren. Het lukt gewoon niet altijd. Het kost heel veel energie, vaak zelfs onbewust. En die energie is nou net het punt.

Terwijl ik vorige week op de bank zat en door het raam naar de volle maan keek besloot ik te stoppen met het bloggen voor GezondNU. Mijn gedachten gingen uit naar de eerste mail die ik in februari aan de redactie schreef. “Dit is misschien wel het begin van iets heel moois.” Toen had ik nog geen idee waartoe het bloggen zou leiden. Maar dat het niet voor niets op mijn pad kwam voelde ik wel heel duidelijk.

Negen maanden later

Gedurende de maanden dat ik schreef trok de mist op. Schrijven was een oude liefde die ik opnieuw had ontdekt. Dat viel anderen ook op. Zo kwam van het een het ander. Terwijl ik letters aan elkaar reeg tot woorden en die woorden weer tot zinnen, ontstonden de verhalen. Negen maanden lang heb ik met veel plezier over gezondheid geschreven. Week in week uit. Negenendertig weken lang. Wat dat betreft leek het wel een beetje op een zwangerschap. Er was een zaadje gepland en er groeide iets moois uit. Daarom is het symbolisch ook zo bijzonder dat het artikel ,waarvoor ik werd geïnterviewd over mijn eerste zwangerschap, niet in oktober verscheen zoals aanvankelijk gepland, maar in het decembernummer van GezondNU zal staan. De cirkel is rond.

Bij deze wil ik de redactie bedanken voor de samenwerking. En natuurlijk wil ik iedereen bedanken die mijn blogs leest, ik blijf schrijven, je kunt me volgen op www.simplifyyourlife.nl en op Facebook https://www.facebook.com/Simplify-Your-Life-SYL-1602796273285427/

Tot aan de maan en terug,

Liefs Myrthe

GezondNU

Deze blog is ook verschenen op: www.gezondnu.nl

1 Comment

  1. sietske schreef:

    Las je column voor gezond nu op FB. Keuzes maken is soms moeilijk maar kiezen voor jezelf is het beste wat je kan doen. Ik wens je veel sterkte met weer de onderzoeken en testen en hoop op goede uitslagen voor jou en je gezin. Groetjes Sietske Dullemond, ( oma van Rachel en Dante).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.