Het tweede recept uit de kiemenserie voor Hofweb. Eerder deelde ik al deze bami en deze mungbonensoep. En heb je de verse loempia´s al een keer gemaakt? Ook een heel lekker picknick hapje. Omdat ik gek ben op bladgroenten wilde ik ook een salade maken met kiemen. Andijviesalade met kiemen en bataat is de nieuwste creatie. Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo gek op andijvie maar ik beloof je dat deze salade echt heel lekker is. Een klein bittertje (oh zo gezond voor onze lever) gecombineerd met het zoetige van bataat (goed voor onze darmen) en peer met een dressing van sinaasappel (extra vitamines). Tel daarbij de kracht van kiemen op en je hebt een echte plantpowersalade!
Over andijvie gesproken, deze aardappelsalade met groene bladgroenten is ook een aanrader. Ik geloof dat ik toch andijviefan ben geworden.
Voor de salade:
Voor de dressing:
Maak de dressing door de sinaasappel uit te persen en het sap te mengen met een theelepel mosterd en de yoghurt. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze in een kom met olijfolie, kerriepoeder en een snufje zout totdat alle blokjes lichtgeel gekleurd zijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelblokjes. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en beetgaar.
Was de andijvie, laat goed uitdrogen en snijd de bladeren in hele dunne reepjes. Verdeel de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes (zelfde grootte als de aardappel). Snijd ook de kaas in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze. Hak de paranoten grof. Meng de andijvie met de kiemen, blokjes peer, kaas, ui, lauwe aardappelblokjes en noten. Serveer met de dressing. Enjoy!