Interviewtje weekblad Margriet nummer 24

In de rubriek Happy& Healthy van weekblad Margriet stond in de week van 8-15 juni 2017 dit interviewtje.
Over de balans opmaken en het ontstaan van Simplify Your Life.
Een week eerder stond deze vermelding in weekblad Margriet.

Hoe gezond leef je?

Losse schroeven

“In 2013 werd ik ziek. Voor de derde keer kreeg ik de diagnose kanker. Mijn linkerborst moest worden geamputeerd. Dat was zowel lichamelijk als emotioneel zwaar. Ik werkte als leidinggevende in het onderwijs, maar voelde ineens dat ik dat niet meer kon en wilde. Alles stond plotseling op losse schroeven.”

Balans

“Het was tijd om de balans op te maken. Ik ging naar een retraite in Frankrijk om na mijn herstel tot rust te komen. Daar voelde ik heel sterk dat ik wilde schrijven, creatief bezig wilde zijn, zoals ik vroeger al graag deed. In Frankrijk maakte ik ook hernieuwd kennis met een andere oude liefde: puur en natuurlijk eten. Vroeger was ik bij mijn opa en oma vaak in de tuin te vinden waar ik fruit plukte en ik heb altijd al van koken gehouden.”

Natuur

“Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Inmiddels heb ik een blog waarin mijn passies voor schrijven, koken en gezonde voeding samenkomen. Daarmee hoop ik anderen te inspireren. In het een tuin en een moestuin waaruit ik oogst en kook. En ik ga veel naar buiten, de natuur in. Uit de natuur haal ik veel inspiratie. Die heeft geen haast en toch is alles af. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet.”

weekblad Margriet

Tekst: Dorien Dijkhuis
Portretfoto’s: Yfke Metz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.