Pannenkoekentaart (met bloemen)

Super simpel maar zeker succes verzekerd deze pannenkoekentaart! Het is niet alleen een feestje om te zien maar ook om te eten. Je kunt er eindeloos mee variëren. Pannenkoeken kun je maken van heel veel verschillende soorten meel. Ik gebruik zelf graag Amelander Pannenkoekenmix, dit meel, van biologisch geteelde granen, wordt ambachtelijk gemalen  in een molen in het dorp Hollum. Je kunt de molen bezoeken en het proces van meel of mosterd malen bijwonen. Ook heeft de molen een winkeltje waar je de verschillende soorten mosterd en meel kunt kopen. De Adelander Pannenkoekenmix bevat een mengsel van boekweit, gerst, rogge, maïs en tarwe. Maar je kunt in dit recept gewoon pannenkoeken bakken zoals je dat gewend bent.

Ingrediënten voor de pannenkoekentaart:

  • 250 gram volkorenspeltmeel of boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 6 dl (plantaardige) melk
  • snufje zout
  • kokosolie om in te bakken
  • smeersels (chiajam, jam, ‘honing’, chocoladepasta, pindakaas)
  • banaan
  • aardbeien

Bereiding van de pannenkoekentaart:

Maak een beslag van de meel, eieren,melk en het snufje zout.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken.
Ik gebruikte een kleine koekenpan. Hoe groter je pan, hoe groter je taart maar ook hoe lager je taart…
Snijd ondertussen de aardbeien en bananen in dunne plakjes.

Wanneer je al het beslag heb verwerkt tot pannenkoeken ga je de taart opbouwen.
Je legt een pannenkoek op een bord en besmeert die met een smeersel. Ik gebruikte rabarberjam en vlierbloesemhoning maar je kunt ook biologische pindakaas of (zelfgemaakte) choco- of notenpasta gebruiken. Je wisselt dit af met plakjes aardbei en/of banaan.
Tot slot besmeer je de bovenste pannenkoek met een laagje (vlierbloesem)honing, leg je er een laagje aardbeien op en bestrooi je het geheel met eetbare bloemen zoals viooltjes, rozenblaadjes, madeliefjes en goudsbloem (toen ik de taart maakte waren er ook nog vlierbloesembloemetjes).

Klaar is je prachtige en heerlijke pannenkoekentaart!

Pannenkoekentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.