Pannenkoekjes met zwarte bessen (glutenvrij)

Pannenkoekjes met zwarte bessen (glutenvrij)

Ik hou van pannenkoekjes als zondagsontbijt en de zwarte bessenstruik in de moestuin vol hangt met bessen was de combinatie snel gemaakt. Pannenkoekjes met zwarte bessen (glutenvrij) . Ik gebruikte ook chufameel, meel gemaakt van tijgernoten. Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, dat snap ik maar het is wel de moeite waard om het eens te proberen. Licht zoetig en glutenvrij. Het geeft pannenkoekjes een nootachtige smaak en de structuur is fijn. Ik hou ervan om met verschillende melen te experimenteren. Dus gebruikte ik boekweit, havermout en chufa maar je kunt ook alleen boekweitmeel gebruiken.

Zwarte bessen zijn een verhaal apart, echte krachtpatsers met hun diepe donkere kleur. In de ´suppletie wereld´ wordt ribus nigrum vaak ingezet vanwege z´n veelzijdige werking op het gebied van weerstand, stress, soepele gewrichten, vochthuishouding en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt de blaadjes ook gebruiken om thee van te zetten. Maar het liefst eet ik de bessen, cassisachtig. Zo ook in deze pannenkoekjes super lekker!

Pannenkoekjes met zwarte bessen (glutenvrij)
Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 50 gram chufameel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout
  • 2 eieren
  • 200 gram (lactose vrije) yoghurt
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder of essence
  • 1 tl bakingsoda
  • 125 gram zwarte bessen
  • snufje Keltisch zeezout
  • kokosolie om in te bakken

Pannenkoekjes (glutenvrij)
bereidingswijze:

Pel allereerst de bananen, doe ze in een beslagkom en pureer ze met een staafmixer. Breek de eieren en meng deze er ook door. Voeg vervolgens de yoghurt toe en meng met een garde. Doe er vervolgens de melen, havermout, kaneel, vanille, zout en bakingsoda bij. Meng goed door totdat er een egaal beslag ontstaat. Schep met een spatel de bessen door het beslag.

Verwarm dan kokosolie in een grote koekenpan. Schep steeds drie hoopjes beslag in de pan waar je pannenkoekjes van vormt. Bak ze op matig vuur goudbruin. Ik gebruik een grote deksel op de pan om ze goed gaar te laten worden. Keer de pannenkoekjes om als ze aan de bovenkant droog zijn en aan de onderkant goudbruin. Ga door met bakken totdat het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit, extra bessen, wat ahornsiroop of een jam zoals deze of deze. Geniet ervan!

Pannenkoekjes met zwarte bessen (glutenvrij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.