Plantaardige slaapmelk met kamille en lavendel

De decembermaand is voorbij en 2020 een paar dagen oud. Op 1 januari hebben we de kerstboom opgeruimd en ben ik begonnen aan een grote schoonmaak. Frisse energie in huis. In de kerstvakantie hebben we ook al heel wat opgeruimd. Heerlijk vind ik dat, overtollige ballast in de vorm van spullen wegdoen om ruimte te maken. En na de decembermaand is het voor veel mensen ook nodig om wat ruimte te maken in hun lijf. Ik merk het zelf ook, je eet toch net anders tijdens de feestdagen. Dus heb ik behoefte om ‘op te schonen’. Weer meer groenten, fruit en extra ondersteuning voor mijn lever. En ook heel belangrijk, meer slapen, ik schreef er een artikel over voor Better Health van Amber Alberda. Plantaardige slaapmelk met kamille en lavendel helpt je ontspannen voor een goede nacht slaap.

Wist je trouwens dat we steeds minder zijn gaan slapen? We hebben licht in huis, een tv, computer, tablet, telefoon, we hoeven niet meer met de kippen op stok. Maar als je naar de natuur kijkt is dit juist een periode om er voor te zorgen dat je voldoende slaapt. Niet voor niets houden sommige dieren een winterslaap en is de natuur in rust.

De slaapbehoefte is trouwens per persoon verschillend en de kwaliteit van de slaap is belangrijker dan de kwantiteit. Bij kwalitatieve slaap (slaap waarbij je echt goed uitrust) herstel je beter en dat voel je vaak ook doordat je dan uitgerust en energiek wakker wordt.

Ingrediënten voor 1 beker plantaardige slaapmelk met kamille en lavendel:

  • 300 ml ongezoete havermelk
  • 1 el gedroogde kamillebloemetjes
  • 1 tl gedroogde lavendelbloemetjes
  • 1 sterretjes steranijs
  • Optioneel een theelepeltje honing of ahornsiroop
voeding en nachtrust

Bereidingswijze:

Doe de havermelk met de bloemetjes en het sterretje anijs in een steelpannetje. Zet op zacht vuur en doe de deksel op de pan. Laat het een kwartier trekken tegen de kook aan maar laat de melk niet koken. Giet de melk door een zeefje zodat de kruiden in het zeefje achterblijven. Duw even na zodat alle smaak in de melk terecht komt. Maak eventueel op smaak met een klein lepeltje honing of ahornsiroop. Ik vind havermelk behoorlijk zoet van zichzelf dus niet echt nodig, maar smaken verschillen ;).

Op een goede nachtrust! Welterusten.

voeding en nachtrust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.