Romige kastanjesoep

Romige kastanjesoep

Echte noten, dat zijn tamme kastanjes. Je vindt ze soms in het wild maar helaas is het niet toegestaan om ze mee naar huis te nemen. Gelukkig kun je ook verse tamme kastanjes kopen bij de betere groenteboer of bij Hofweb :).
En mocht je het zelf schoonmaken van tamme kastanjes een gedoe vinden kun je ook voorgekookte (kant-en-klare) kastanjes kopen om deze romige kastanjesoep mee te maken. Ik vind het zelf een typisch herfstgerecht maar op de kersttafel misstaat deze sjieke soep ook niet. En je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig om de basis van de soep te maken. Daarnaast kun je je uitleven met paddenstoelen en andere noten die goed bij de soep smaken. Bak er een eenvoudig broodje bij en serveer dat broodje met een salie-, of andere kruidenboter.

Romige kastanjesoep
Ingrediënten:

  • 300 gram verse tamme kastanjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml (plantaardige) room

Voor de garnering:

  • 4 kastanje champignons
  • 4 walnoten
  • peper naar smaak

Kastanjesoep
Bereidingswijze:

Kerf de kastanjes kruislings in en kook ze 15 minuten. Ontdoe ze dan van hun schil en vliesje, dat gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem en fruit hier in de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de kastanjes en de bouillon toe. Kook het geheel een minuut of 10. Hak ondertussen de walnoten. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze kort in een droge koekenpan.

Pureer dan de soep met een staafmixer. Roer de room erdoorheen en maak de soep op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep de soep in kommen en garneer met de walnoten en champignons. Eet smakelijk.

Romige kastanjesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.