Speculaas-bananenbrood met anijs

Speculaaskruiden maak je makkelijk zelf. Eerder deelde ik al een recept waarin ik vertelde hoe je dit mengsel zelf maakt. Het voordeel van het zelf maken is dat je sommige specerijen extra aanwezig kan laten zijn. Net waar je zin in hebt. Dat is in dit geval anijs. Speculaas-bananenbrood met anijs is daarom ook de naam van deze traktatie. Wist je trouwens dat kaneel kan helpen om je bloedglucosespiegel stabieler te houden?

In dit speculaas-bananenbrood met anijs zitten verschillende verwarmende specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en gember. De anijs zorgt voor een zoete ’touch’. Bananenbrood is naast havermoutpap of een ander papje van glutenvrijegraanvlokken mijn meest favoriete ontbijt in de herfst en winter. Ik heb nog meer baksels met specerijen op mijn site staan. Zo ben ik ook gek op dit bananenbrood wat meer lijkt op kruidkoek. Of deze variant met chocolade. 

De verwarmende specerijen in dit recept geven net dat beetje extra warmte wat je soms zo hard nodig kunt hebben.

Speculaas-bananenbrood met anijs
ingrediënten:

  • 250 gram speltmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 10 dadels (ontpit)
  • 3 bananen
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  •  1 tl kaneel
  • 2 grote eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 tl anijszaad
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • handje amandelschaafsel

Speculaas-bananenbrood met anijs
bereidingswijze:

Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden (hetelucht).

Doe dan de dadels met de bananen in de kom van de keukenmachine en maal ze fijn.  Voeg vervolgens de eieren toe en mix het geheel tot een luchtig mengsel.

Meng in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar. Amandelmeel, speltmeel, kaneel, speculaaskruiden, vanillepoeder, anijszaadjes samen met het bakpoeder en een snufje zout. Roer goed om zodat alles gemengd is.

Voeg dan het bananenmengsel toe aan het meelmengsel. Giet er de amandelmelk bij en voeg de kokosolie toe. Mix het tot een egaal beslag.

Bekleed vervolgens een cakeblik met bakpapier en stort het beslag hierin. Bestrooi tot slot de bovenkant met het amandelschaafsel en bak het speculaas-bananenbrood met anijs in ongeveer 45 minuten gaar.

Je huis gaat er heerlijk van ruiken! En natuurlijk is het uiteindelijke resulataat ook niet te versmaden ;).

bananenbrood-spuculaas-close

2 Comments

  1. Myrthe schreef:

    Super fijn om te horen! Ik zou zeggen, zegt het voort 😉 Dank je wel voor je enthousiaste reactie!

  2. Carla schreef:

    HEERLIJK! ik heb speltbloem gebruikt, eindelijk een luchtig bananenbrood! Daar was ik al lang naar op zoek. Vanille poeder zie ik niet in beschrijving terug maar heb deze bij de droge ingrediënten gevoegd. Extra zoetstof/honing vond ik niet nodig met 8 medjool dadels. Volgende keer doe ik er maar 6 in want nu is hij té lekker, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.