Opnieuw een recept van een van mijn medestudenten. Carolien maakte een tapenade van linzen en zongedroogde tomaten , erg lekker vind ik zelf. Ik paste haar recept een beetje aan en liet de pesto rosso die in het originele recept genoemd wordt weg. Ik vind het namelijk zonder ook al super veel smaak hebben.
Met linzen kan je echt alle kanten op. Zo maak je er eenvoudig soep van, deze curry of dahl, een indiaas gerecht. Je kunt de zongedroogde tomaatjes natuurlijk ook zelf maken met dit recept. Maar voor nu gebruikte ik tomaatjes uit een potje omdat er in de winter nou eenmaal geen hele lekkere tomaten zijn. Ieder seizoen zo zijn eigen charme en groenten.
Het recept is genoeg voor een potje (250 ml). Je kunt de tapanade of spread op een broodje of toastje smeren. Prima vegan broodbeleg. Een hele lekkere ondergrond om vervolgens een mega sandwich te bouwen met rucola, tomaat, avocado en komkommer.
Dit is echt super makkelijk. Je doet alle ingrediënten behalve de augurk in de kom van je keukenmachine of blender (staafmixer kan ook) en je maakt er een mooie tapenade van. Snijd dan de augurk in hele kleine blokjes en roer deze door de spread. Voeg wat augurkenazijn toe als de tapanade te droog is, je kunt ook een scheutje olijfolie toevoegen voor wat extra smeuïgheid.
Carolien maakte ook hele lekkere zonnebloemcrackertjes, wie weet deel ik die een volgende keer. Ik moet ze eerst nog even zelf maken.
Dank je wel Carolien!
1 Comment
Net gemaakt om mee te nemen naar feestje jarige vriendin 😊