VROUW magazine en mijn verhaal

De tijd stond stil

“Oudjaarsavond 2000, inmiddels was ik 25 jaar oud en 7 maanden zwanger, toen ik voor de spiegel stond en ontdekte dat ik mijn sleutelbeen niet meer kon zien. Ik voelde in mijn hals en wist dat de kanker terug was. 2 januari zat ik bij mijn internist. Bloedonderzoek wees uit dat er sprake was van een verstoord bloedbeeld, “Dat is wel vaker zo bij zwangere vrouwen”, zei de internist geruststellend. De gang naar de patholoog was kouder dan ooit. En weer was er die naald. En weer was de diagnose ziekte van Hodgkin. De tijd stond stil. Hoe moest het met het jongetje in mijn buik? Had hij straks geen moeder meer? Zou ik hem nooit zien opgroeien? “

Rode loper

Een fragment uit mijn verhaal dat ik schreef voor de redactie van Vrouw magazine. Er was een oproep gedaan op Facebook: “Schrijf een verhaal over jouw ontsnapping. De drie verhalen die uiteindelijk in het magazine worden geplaatst, belonen we met twee kaartjes voor de officiële rode loper-première van De Ontsnapping op 20 April in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar je rondloopt tussen de bekende sterren!”

“That which does not kill us, makes us stronger”

Een week nadat ik mijn verhaal had ingestuurd kreeg ik een mail. “Gefeliciteerd! Jouw verhaal heeft gewonnen. We nodigen je graag uit voor een fotoshoot en interview.” En daar sta ik dan, zondagochtend, tien uur, op het parkeerterrein van een hotel in Wassenaar. De afgelopen dagen was het stralend weer maar nu is de wereld gehuld in een grijze nevel en het spettert zachtjes. Binnen maak ik kennis met de styliste, Petra en de interviewster, Marion. De tweede dame die “ontsnapt” is komt ook binnen, Edith. Zij gaat in de make-up terwijl bij mij het interview afgenomen wordt.

VROUW magazine in Rood-wit-blauw

Als ik mijn verhaal vertel aan Marion schieten de tranen soms in mijn ogen maar vaker is daar toch die glimlach. Dan is het tijd om de rollen om te draaien. Ondertussen is de fotografe, Marielle, ook binnen. Ik geniet van het getut. Make-up, haren fohnen, ik hou ervan. Dan komt ook de derde “ontsnapte” dame binnen, Femke. Ze is grieperig maar present. We zijn compleet. Petra heeft een aantal outfits meegenomen. Aangezien het nummer rond Koningsdag zal verschijnen staan de kleuren rood,wit,blauw en oranje centraal. Ik ben verguld met mijn blauw,witte zomerjurk maar ben ook blij met mijn eigen spijkerjasje dat voor iets warmte kan zorgen.

Weer een stap gezet

Buiten is de wind ijzig koud. Het kwik komt niet boven de zeven graden en de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Maar we poseren, hebben lol, lachen, springen en dartelen op onze blote voetjes totdat onze neuzen zo rood zijn dat make-up niet meer helpt en onze voeten voelen alsof ze eraf gaan vallen. Drie vrouwen, alle drie met hun eigen verhaal van hun ontsnapping.

Ik ben trots, niet alleen op mezelf maar op ons. Moe maar voldaan rijd ik naar huis. Weer een stap gezet.

fotoshoot VROUW magazine

5 Comments

 1. Liselotte schreef:

  Xxx liefs van mij!

 2. Nathalie schreef:

  Het jongetje in jouw buik is inmiddels een grote sterke puber geworden, en jij een mooie, sterke vrouw en super vriendin. Wat heerlijk dat je zo’n fotoshoot hebt mogen doen. Weer een ervaring rijker!

 3. Anne van den Ham schreef:

  Wat heb je dit weer mooi verwoordt! Ben heel benieuwd naar het magazine.

 4. Edith W schreef:

  15 maart 2015 kan niemand van jou afpakken. ‘Special day in your mind & heart’ Jou gevoel ook pakkend beschreven… Chapeau. Friendly hugs, Edith W

 5. Christa schreef:

  Toen je ooit bij mij in de showroom stond wist ik nog niets van je. Nu volg ik je, met bewondering.. Ik kijk uit naar de beelden van je shoot en je mooie verhalen.
  Liefs Christa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.