Chocolade-noten squares (vegan)

Chocolade-noten squars

Noten, wie mij volgt of wel eens een consult van mij heeft gehad weet dat ik er dol op ben. Ik was dan ook blij verrast met de doos pasta’s die ik opgestuurd kreeg van Terra Sana. De pindakaas crunchy is favoriet bij zoonlief. Ik ben vooral gek op de tahin en amandel-, gemengde noten- en cashewpasta. Super veelzijdig, je kunt ze zowel warm als koud, zoet en hartig. Zo maak ik graag een dressing met tahin en ook in hummus mag een flinke lepel sesampasta niet ontbreken. Amandelpasta gebruik ik als dressing over geroosterde groenten, in deze wafels of in de topping van deze taart. Met gemengde notenpasta kun je heerlijke blissballs maken. En nu bedacht ik weer wat nieuws. Chocolade-noten squares met cashewpasta.

Een lepeltje notenpasta in de soep is trouwens ook een goed idee, geeft een heerlijke romige smaak. En wat dacht je van zelfgemaakte pindasaus van pindakaas of gemengde notenpasta? Kortom, je snapt het al, ik ben fan. Maar dan wel van de pasta’s die puur natuur zijn. Biologische pinda’s, zaden, noten en verder niets. Notenpasta zonder nasties zoals palmolie, suiker of andere enge toevoegingen.

Chocolade-noten squares (vegan)
ingrediënten voor 14-16 stuks :

  • 100 gram bruine amandelen (met vlies)
  • 1 flinke tl kokosolie
  • 100 gram dadels
  • 1 el heel lijnzaad
  • 2 el rauw chocoladepoeder
  • 75 gram pure chocolade (90%)
  • 1 el cashewpasta
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • handje extra amandelen ter garnering

Chocolade-noten squares
bereidingswijze:

Dit is absoluut een super simpel recept, het enige dat je nodig heb is een keukenmachine of blender.

Ontpit allereerst de dadels en doe vervolgens alle ingrediënten in de de mengkom van de blender of keukenmachine. Laat het geheel draaien totdat het een plakkerig geheel is. Ik hou van “crunchy” dus meng het niet te fijn.

Bekleed dan een cakeblik of patevorm met bakpapier. Verdeel het plakkerige chocolademengsel gelijkmatig over de bodem met een spatel of de bolle kant van een lepel. Hak het handje amandelen grof en strooi deze over de chocola, druk een beetje aan. Zet de vorm vervolgens een uur of twee in de koelkast. Snijd in vierkanten en serveer direct.
Bewaar de squars in de koelkast, op kamertemperatuur worden ze zacht.

Geniet ervan!

Chocolade-noten squars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.