Na het succes van deel 1 dat ik schreef over kiemen voor Hofweb is het nu tijd voor deel 2! Kiemen zijn namelijk heerlijk, echte powerfoods en je kunt ze heel makkelijk zelf laten groeien. Een schotel, weckpot of kiemschaaltje, water en wat kiemen is ongeveer het enige dat je nodig hebt. Oh ja en geduld. Dat is precies iets wat je ook nodig hebt voor dit recept. Het is super eenvoudig, je hoeft niets te koken, het enige dat je nodig hebt is wat creativiteit. Snijden, combineren en vouwen maar. Springrolls met kiemen!
Nog meer zin in kiemen? Had je deze makkelijke bami al een keer geprobeerd? Of wat dacht je van deze mungbonensoep? Of deze broccolisoep met mosterd en kiemen? Je kunt echt alle kanten op met kiemen.
Voor de loempia´s:
voor het sausje:
Voor het vullen van de loempia´s is het belangrijk dat alles fijn gesneden is, met een keukenmachine met julienne snijder gaat dat het snelst en makkelijkst.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan, zet ze even apart. Klop dan de eieren los, verwarm de ghee en bak een omelet. Laat afkoelen en snijd er vervolgens dunne reepjes van.
Halveer de komkommer en schep de zaadlijsten eruit met een theelepel. Snijd de komkommer vervolgens zeer fijn. Snijd ook de paprika, appel, wortel en bosknoflook fijn. Hak de kruiden. Meng de groenten samen met de kruiden, kiemen, sesamzaadjes en eireepjes door elkaar. Schil de avocado en snijd deze ook in dunne partjes.
Maak vervolgens het sausje door de notenpasta te mengen met tamari, limoensap en ahornsiroop. Wanneer het sausje te dik is kun je het verdunnen door er een beetje water aan toe te voegen.
Week de rijstvellen in warm water. Leg dan ongeveer 50-55 gram vulling in het midden van het vel, leg daar twee schijfjes avocado op en vouw er vervolgens een loempia van. Dat gaat het makkelijkst door de bovenkant over de bovenkant van de vulling te leggen, dan de linkerzijkant over de vulling, vervolgens de onderkant en dan het geheel op te rollen. Serveer de loempia´s met de notensaus.