De Wilde Zomer

Prikkels

Hoe Maria de Wit van HarmonyCenter precies op mijn pad kwam weet ik niet meer, maar begin voorjaar toen ik ‘hink-stap- springend’ langs de slootkant paardenbloemen plukte om jam van te maken, schreef ik me in voor haar brandneteltips. Een week lang ontving ik ‘prikkels’. Allerlei leuke weetjes, recepten voor onder ander soep en pesto maar ook beschrijvingen om verzorgingsproducten te maken met brandnetels. En hoewel ik al wel wat basiskennis had leerde ik ook weer bij. Wist je bijvoorbeeld dat zaad van brandnetel echt superfood is?

De Wilde Zomer

Via de nieuwsbrief las ik dat Maria druk was met haar eerste boek ‘De wilde zomer’ dat vandaag, aan het astrologische begin van de zomer, officieel gelanceerd wordt. Enthousiast feliciteerde ik haar via de mail. Ik word namelijk heel blij van natuurlijke initiatieven. De natuur heeft een schat aan gezonde voeding te bieden die wij vaak ‘onkruid’ noemen. Ik vind het fascinerend hoe veel bloemen en planten je kunt eten die gewoon in het plantsoen groeien. Een gedeelde passie.

Droomleven

Afgelopen weekend vond ik ‘De wilde zomer’ op de deurmat, een cadeau van Maria. Het charmante boekje bevat 45 ‘wilde’ recepten die variëren van onkruidbroodjes met brandnetel, weegbree en meldegazenvoet tot afwasmiddel van klimop. Het geeft een kijkje in het leven van Maria die sinds enkele jaren in Hongarije woont met haar gezin. Daar probeert zij zo natuurlijk mogelijk te leven door haar eigen groenten en fruit te kweken, zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken en zo min mogelijk afval te creëren. Haar droom om dat te gebruiken wat de natuur te bieden heeft is de droom die ze nu leeft.

Het boek

Ieder recept in het boek bevat een sfeervolle foto waar de natuur uit spreekt. Een beetje voorkennis is bij het gebruik van dit boek wel nodig. Uiteraard moet je de kruiden die je nodig hebt kunnen herkennen en het boek bevat geen uitgebreide achtergronden over gezondheidsvoordelen of medisch advies. Plukken van wilde kruiden doe je uiteraard geheel op eigen risico dus doe het alleen als je zeker van je zaak bent. Maar in ‘De wilde zomer’ staan ook eenvoudige recepten met kruiden die je wellicht gewoon in de tuin hebt staan zoals munt, salie, lavendel en citroenmelisse.

De natuur in huis

Inspiratie genoeg, ik ga zo maar eens een rondje in de tuin doen, kruiden plukken om een kannetje zomerse ijsthee met citroenmelisse te maken en misschien maak ik daarbij de energieballetjes met munt voor intens geluk…

Met ‘De wilde zomer’ haal je de natuur in huis.

De Wilde zomer

2 Comments

 1. Ans Johansen schreef:

  Prachtige site van HarmonyCenter, leuke weetjes.
  Smeer nooit iets op je huid wat je niet in je mond zou stoppen.

  Ans

 2. Bea schreef:

  Oh te gek. Wil het ook zo graag
  Ga snel 1 bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.