Even geleden deelde ik een knolselderijsalade met walnoten en appel. Het is een lekker lunch- of bijgerecht. Je kunt deze salade ook maken met rauwe knolselderij dan krijg je sellerysalade voor op een toastje. Of een hele lekkere lunchsalade.
De gangbare sellerysalade die uit een bakje van de supermarkt komt bevat 61% knolselderij. Daarnaast nog raapzaadolie, water, suiker, volle yoghurt, natuurazijn, eigeel, zout, mosterd en gemodificeerd zetmeel. Verder worden er conserveringsmiddelen kaliumsorbaat en natriumbenzoaat toegevoegd. Als bindmiddel guarpitmeel, pectine en xantaangom. En voor extra smaak nog een vleugje gistpoeder, natuurlijke aroma’s, citroensap, ascorbinezuur, voedingszuur en citroenzuur. Dat zijn behoorlijk veel ingrediënten voor een salade die je heel makkelijk zelf maakt.
Rasp eerst de knolselderij, dit gaat natuurlijk het makkelijkst in en keukenmachine.
Julienne sliertjes zijn het fijnst. Doe vervolgens de gesneden selderij in een kom en besprenkel met een beetje citroen sap. Strooi er dan wat zout overheen en meng het even met de hand.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Hak de peterselie en bieslook fijn.
Meng vervolgens de mayonaise met de yoghurt en de fijngesneden kruiden en een beetje peper.
Hak daarna de walnoten grof.
Doe dan de kruidendressing samen met de appel en walnoten bij de knolselderij en meng het geheel goed door.Dat gaat het beste met de hand. Maak op smaak met wat extra peper en/of zout.
Mocht je het niet romige genoeg vinden kun je natuurlijk extra yoghurt en/of mayonaise toevoegen.
Lekker om als lunchsalade te eten of op een toastje.
Doet het natuurlijk altijd goed op een feestje samen met de eiersalade, hummus, kruidenboter en bietenspread.